Terug

Geraldine Bruggert

Ondanks dat ik in een stad ben opgegroeid heb ik me altijd verbonden gevoeld met de natuur. Interesse voor spiritualiteit beweegt zich als een rode draad door mijn leven, altijd zoekend naar diepere ontwikkeling, groei en bewustwording. Gebeurtenissen als ziekte en overlijden in mijn directe nabijheid hebben het proces van bewustwording en verbondenheid, met Al wat is, verdiept en verrijkt.

Jarenlang heb ik gewerkt als creatief beeldend therapeut op een psychiatrische afdeling van een algemeen ziekenhuis. In dit werk merkte ik steeds weer hoe natuurlijk het voor me is om mensen te zien en aan te spreken op hun hele menszijn en niet op een ziekte of diagnose.

Ondertussen volgde ik allerlei opleidingen en cursussen zoals kunstzinnig counseling, modules imaginatie, natuur coaching, schilder- en beeldhouwtrajecten, klankschaalopleiding.
Intuïtief koos ik voor opleidingen waar spiritualiteit in geïntegreerd was, en tegelijkertijd bleef er nog een leegte en een verlangen in mijzelf. Ik bleef zoeken, maar wat zocht ik eigenlijk?

In 2008 kwam ik, via een stone-reading, in contact met Wim-Jan Bouman. Gretig nam ik alles in me op wat Wim-Jan aanbood. Eerst in de vorm van workshops, teaching’s en healing’s later student schappen en opleidingen. Hij liet me zien dat wat ik zocht buiten mijzelf, in mezelf moest vinden. Het voelde als waar en zonder dat ik wist wat en waar het me heen zou brengen ben ik, bij hem, het sjamanistische pad gaan bewandelen. Uiteindelijk heeft het me in mijn eigen kracht gebracht. Steeds meer in verbinding met Moeder Aarde en Great Spirit. Dat ging niet in een keer, anderen helpen was ik gewend maar zelf dieper gaan en mijzelf neer te zetten was voor mij hard werken. Jarenlange intensieve begeleiding en opleiding heeft me gebracht waar ik nu sta.

In 2016 kreeg ik de kans om met vervroegd pensioen te gaan en vanuit Enschede te verhuizen naar Drenthe, waar ik mijn bestemming heb gevonden in Elp. Alles is samengekomen, mijn groene woonplek met mijn “praktijk het gewei” en mijn passie om mensen te begeleiden op hun levenspad en in het vinden van hun bestemming.