Terug

Jeske Aasman

Mijn naam is Jeska en ik houd enorm van de natuur. Met mijn man John en onze drie kinderen woon ik in Elp.


Als kind, opgegroeid op het Groningse platteland, was ik heel veel buiten. Ik genoot en geniet van alle vormen die de natuur biedt, de krachtige simpelheid van hoe alles werkt en samenwerkt. De heelheid die de natuur ons geeft. Een basis waar ik altijd weer kracht uit haal. In de tijd waarin we nu leven is het leven vaak ingewikkeld (gemaakt), er zijn vele systemen waar we deel vanuit maken, protocollen waar we aan moeten voldoen, procedures die we moeten doorlopen. Allemaal door ons als mensen gecreëerd. Of ze nou logisch zijn of niet. De natuur helpt me om weer terug te gaan naar de essentie; waar gaat het nu eigenlijk om? Die vraag is een basisvraag in mijn eigen leven en de motor voor de manier waarop ik naar onze wereld kijk. Het is ook altijd de motor geweest voor de zoektocht naar mijn eigen essentie. Het is voor mij vaak vanzelfsprekend om ergens doorheen te kijken, of het nou binnen een organisatie tussen mensen is of op individueel vlak. Ik dacht dat andere mensen ook op die manier keken, maar dat bleek vaak niet zo te zijn. Langzaamaan werd ik me bewust van mijn eigen kracht daarin en dat ik anderen daarmee van dienst kan zijn.


Ooit heb ik de pabo gedaan, kort voor de klas gestaan, ondertussen pedagogische wetenschappen gestudeerd en afgestudeerd als onderwijspedagoog. Ik heb gewerkt als trainer en adviseur binnen organisaties en heb teams begeleid. Daarnaast had ik altijd een hang naar het spirituele, het niet zichtbare en wilde ik me als mens verder ontwikkelen vanuit bewustzijn. Ik heb daarin in de loop van de jaren allerlei trainingen in gevolgd.


Deze bewustwording werd enorm versterkt doordat ik in 2016 via begeleiding van Wim-Jan Bouman in aanraking kwam met een sjamanistische traditie. Studentschappen volgden en die leidden mij naar mijn weg als coach en healer. Al vanaf het begin voel ik dat dit het is voor mij, het voelt als thuis. Het heeft mijn leven compleet veranderd en daar ben ik enorm dankbaar voor. Door het leven meer en meer als (ge)heel te ervaren, veranderde mijn blik op mijn moederschap, relaties en werk. Het sjamanisme is enorm down to earth en doet een beroep op je verantwoordelijkheid voor alles wat je doet in je leven. Geen excuses. Geen slachtofferschap. Leven vanuit kracht en aanwezigheid. In een verbinding met boven en onder. Met je voeten op Moeder Aarde en in verbinding met Great Spirit boven ons. Gewoon dat wat we ooit waren en wat we ook gewoon weer kunnen zijn. Een bewustzijnsontwikkeling die altijd blijft door gaan voor mij. Hierin voel ik de essentie van het leven, dat waar het werkelijk om draait voor mij en hoe ik als coach en healer vanuit die essentie anderen kan helpen om hun potentieel als mens neer te zetten. Dit doe ik vanuit Living your Nature en mijn praktijk, Praktijk voor Leven.